Marja van Oosterom en onze innerlijke kracht

Dit artikel van de hand van Joyce Vermeeren verscheen in 2004 in NWP Nieuws.

In de film Star Wars overwint de hoofdpersoon, Luke Skywalker, uiteindelijk het Kwaad en redt hiermee de wereld. Toch is Luke geen echte held, geen krachtpatser maar eerder een verlegen, gewone jongen. In zijn strijd tegen het Kwaad wordt hij geholpen door een geheimzinnige kracht. Zijn beschermer fluistert hem vanuit de hemel steeds in: "Remember Luke, the Force is with you". Aan het eind van de film beseft Luke dat de kracht in hem zelf is, namelijk zijn eigen geloof in zichzelf en het slagen in zijn missie.

Starwars is een science fiction film. De kracht bestaat dus niet, of toch wel?

NWP leden in beeld

De NWP kan niet bestaan zonder haar leden. Wie zijn die NWP praktizijns? Welke mensen gaan schuil achter het NWP schild op de deur? NWP Nieuws belde aan, nieuwsgierig naar de ontmoeting. In iedere NWP Nieuws maakt u kennis met een collega. We komen ze allemaal tegen: de starter, de oude rot in het vak, de zakenman, de dromer, de magnetiseur, de kruidenvrouw. Allen met hun eigen doel en idealen. Ieder heeft zijn eigen verhaal over hoe het zo gekomen is. Een bont gezelschap met als gemeenschappelijk kenmerk: integriteit en kwaliteit.

Marja van Oosterom is als Luke Skywalker. Zij werkt met deze innerlijke kracht. Het succes van haar werkwijze is enorm. Deze innerlijke kracht gaat zelfs dwars door tijd en ruimte heen.

Marja komt uit een familie met dikke mensen. Haar oom zei vroeger tegen haar: "Je wordt net als je tantes" en spreidde daarbij veelbetekenend zijn armen uit. Voor Marja was dit een schrikbeeld. Tien jaar lang zette zij zichzelf op een streng dieet zodat zij rondliep met het figuur van een anorexiapatiënt. Ze had ernstige darmklachten waarvoor de reguliere gezondheidszorg geen oplossing wist. Marja deed zelfstudie naar goede voeding en begon aan de opleiding voor natuurgeneeskunde in Hilversum. Tegelijkertijd studeerde ze aan de Sociale Academie. Haar baan als docent en begeleider in de kraamverzorging gaf ze op.

Na het behalen van haar diploma's startte ze meteen een praktijk in natuurgeneeskunde. Door haar goede aanpak en haar kwaliteiten groeide de praktijk snel. Marja werkte drie jaar lang keihard, vaak ook de weekenden door. In haar spaarzame vrije tijd volgde ze diverse cursussen om haar kennis uit te breiden.

Samen met collega's richtte ze uiteindelijk een groepspraktijk op. Daarnaast had Marja nog een eethuis en twee reformzaken. De huisartsen waren niet blij met de komst van de groepspraktijk. De groepspraktijk werd tegengewerkt, de collega's trokken zich één voor één terug. Alles ging op de fles. Marja bleef achter met een enorme schuld.

"Ik had helemaal niets meer, geen zaak, geen huis, geen auto, geen praktijkruimte, alleen nog maar schulden, schulden. Ik moest zelfs mijn praktijkmateriaal en patiëntenbestand terugkopen. Vlak daarvoor was mijn gezondheid mis gegaan. De darmklachten kwamen terug en door alle problemen ging ik weer eten. Ik kwam 30 kilo aan. Ik zat enorm in de narigheid terwijl ik zo hard gewerkt had. Hoe kon dit gebeuren, vroeg ik me steeds af."

Eigen verantwoordelijkheid

Marja kwam in contact met een docent in een speciale manier van ademen en werken met je innerlijke kracht. Bij het eerste contact zei hij: "Alles wat je ervaart en voelt, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Er is geen waarheid, ieder heeft zijn of haar eigen waarheid".

Marja reageerde eerst boos maar de woorden bleven in haar hoofd hangen. Marja: "Plotseling dacht ik, als dat zo is, kan ik het ook omdraaien. Dan kan ik met mijn gedachten en mijn innerlijke kracht mijn leven veranderen en weer opbouwen."

Marja probeerde het uit en volgde trainingen in o.a. Curaçao, Mexico en Arizona. Zij gebruikte de kracht van haar gedachten en haar gevoel en tot haar eigen verbazing kon ze alle schulden inlossen en verdwenen de darmklachten binnen drie maanden.

De ultieme testcase was haar overgewicht. Binnen driekwart jaar viel ze twintig kilo af zonder enig dieet of pillen. Puur door in haar gedachten eten los te koppelen van gewicht en een goed contact met haar lichaam op te bouwen. Door bijvoorbeeld oude blokkerende gevoelens te laten gaan. Marja: "Dit was voor mij de grootste bevrijding. Ik kon eten wat ik wilde en hoefde niet meer de hele dag te denken aan calorieën en vetten." Na bijna twintig jaar is dit nog steeds zo.

Zelfrespect

Bijna twintig jaar werkt Marja nu al met de innerlijke kracht die in iedereen aanwezig is. Ze helpt zelfs mensen door middel van afstandsbehandelingen. Dwars door tijd en ruimte heen kan zij zich verbinden met de persoon en de gedachten, gevoel en energie ondersteunen. Naast haar praktijk geeft ze diverse cursussen. Het succes van haar werkwijze heeft geleid tot het verzoek van een zorgverzekeraar om een Draagvlak Gezonde Gezondheidszorg op te richten.

Marja: "Vroeger als er een patiënt binnenkwam, stelde ik altijd de vraag: Wat is de klacht? Nu vraag ik: Wat wil je veranderen in je leven?"

Klachten zijn als een spiegel van je leven en hoe je over jezelf denkt. Marja maakt de patiënten eerst bewust van hun eigen mogelijkheden om met de klacht aan de gang te gaan. Elke gedachte geeft een reactie in het lichaam en er wordt gekeken welke gedachten soms voor jaren gevoed zijn. Zo ook met gevoelens die onbewust krampachtig zijn vast gehouden en blokkades vormen. Om ruimte te creëren voor nieuwe standpunten en oude gevoelens weg te laten lopen worden ademoefeningen gedaan.

Marja: "Dan zie je dat er plotseling ruimte komt in het denken bij de patiënt. Er ontstaat een wil om te veranderen en het heft in eigen hand te nemen. Ik geef oefeningen mee naar huis. Bij rugklachten bijvoorbeeld is er onvoldoende steun. De patiënt moet dan leren zichzelf meer steun te geven en anderen de gelegenheid geven hem te ondersteunen. Maar de kracht van je innerlijk waarin gedachte een sturende rol spelen begint altijd bij zelfrespect en liefde voor jezelf. Dit is de basis voor alle geluk en succes in je leven."

Marja van Oosterom over haar cursus

Creëren vanuit je kracht, Bewust kiezen voor geluk:

"Je hebt een enorme kracht in je. Deze cursus leert je hoe je die kunt gebruiken. Je gedachten en je gevoel spelen een belangrijke rol in hoe jij je kracht gebruikt. Bepalen voor een groot deel wat jij uitstraalt. Deze cursus gaat over jouw kracht om in je leven te sturen. En om te genieten van je leven. Het laat je zien dat je geen macht hoeft te gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen. Je kracht zit vooral in jouw overtuigingen. Denk je dat bepaalde dingen niet voor jou zijn weggelegd, dan heb je waarschijnlijk gelijk. Totdat je je gedachten verandert. Je leert hoe jij je eigen werkelijkheid beleeft en vaak in stand houdt. Ook hoe je daar verandering in kunt aanbrengen en dan zien dat je leven op dat punt mee verandert."

"We denken vaak dat we gelukkig zouden zijn als de buitenwereld maar verandert. Hier leer je juist dat de buitenwereld die jij beleeft je ook iets te zeggen heeft. En dat als je zelf verandert, je je vrijer en gelukkiger voelt dan wanneer je wacht totdat iemand anders zich beter gedraagt. Veranderingen in je gedachten en in je gevoel geven enorme veranderingen in je leven. Geven betere relaties, werk en gezondheid. Je staat meer open voor het ontvangen van liefde, aandacht, geld, waardering en het ervaren van geluk. Je gaat je kracht voelen van binnenuit."

Marja van Oosterom:

Marja van Oosterom Rode Zee 54 1503 TR  Zaandam telefoon: 075-6312720 website: www.marjavanoosterom.nl

Joyce Vermeeren

 

Terug naar het publicaties overzicht . . .