Reconnection

Dit artikel verscheen in 2005 in NWP Nieuws.

Al jaren ben ik geïnteresseerd in bewust zijn van eigen kracht, het eigen helende vermogen, en regelmatig volg ik een cursus als er weer iets interessants op mijn pad komt. Deze keer was het een cursus in Oslo. Gegeven door Eric Pearl, een voormalige chiropractor uit Los Angeles.

Hij deed een aantal sessies bij een zigeunervrouw en merkte daarna dat zijn resultaten in de parktijk opzienbarend waren geworden. Hij had een overvolle praktijk en nu genazen mensen die zeer chronische klachten hadden.

Hij merkte zelf dat er een soort energie door zijn handen stroomde die de energie van de patiënt in beweging zette. Letterlijk in beweging zette. Het lichaam reageerde op zijn handen door snelle oog bewegingen, het bewegen van handen en voeten. En bewegingen in het gezicht. Regelmatig gebeurden er opmerkelijke genezingen. Niet bij iedereen, het was nooit van te voren te zeggen wat het zou doen. Toch waren er veel bijzondere niet te verklaren genezingen.

De manier waarop ik er mee kennis maakte ging als volgt:

Ik weet nog dat ik mijmerde en wilde dat er iets op mijn pad zou komen dat heel sterk werkt, zowel op het lichaam als op het hele wezen. Die zelfde avond wordt ik gebeld door een vriendin uit Spanje. Ze zei: "Jij belt mij altijd als je een goed boek hebt gelezen, nu heb ik er één. Ik kon het niet meer los laten tot ik het uit had en ik heb het zelf meerdere malen gelezen. Het heet 'The Reconnection'. Er worden ook cursussen gegeven, de eerste in het najaar is in Parijs daar ga ik heen, misschien wil je mee". Dit telefoontje was in februari. De volgende dag hoor ik van de eerste patiënt in de praktijk, die voor haar zoontje kwam: "Ik heb Reconnection sessies gedaan, niets heeft me zo sterk geholpen als dit". Na het telefoontje was ik eigenlijk niet van plan het boek te lezen. Er zijn nog zoveel boeken die ik wil lezen. Maar nu was ik toch echt geïnteresseerd. Ik vroeg waar ze die sessies gedaan had. Het bleek een kwartiertje rijden bij mij vandaan te zijn!

De daarop volgende dagen had ik me ingeschreven voor een cursus, weer uitgeschreven maar wel de dagen vrij gehouden. Dit was mijn kans om meteen er achter aan te gaan. Nog aan het eind van de week deed ik een sessie. Raakte zo enthousiast dat ik twee weken later met degene die de sessie gaf naar Oslo ging om de cursus te volgen. Zij had hem al eerder gedaan maar wilde nog een keer. Kort daarna zat ik er voor de tweede cursus.

Wat is Reconnection?

Eric Pearl leert in zijn cursussen die hij nu wereldwijd geeft deze energie, die hij Reconnection noemt, door te geven.

Naar zijn zeggen is het een krachtige frequentie van licht. Zelf werk ik al jaren met licht in vele vormen en ervaar zijn methode als zeer krachtig.

Ziekte en depressies zijn niet onze natuurlijke staat.

Reconnection is het weer verbinden met je wezen, je oorspronkelijke staat. In de loop van de tijd hebben we door allerlei conditioneringen is dat wezen wat in de knel gekomen. De reconnection energie biedt de mogelijkheid om weer in die wezenlijke staat terug te vallen.

De energie wordt door de handen door gegeven. In de cursussen die hij geeft worden de handen van de meelnemers geactiveerd. Men leert met de energie te spelen en hoe er mee te werken met cliënten. De handen zijn steeds boven het lichaam en raken het lichaam niet aan. zodra de geactiveerde handen boven het lichaam gehouden worden reageren meestal de ogen door snel te bewegen. In de REM slaap gaat men er van uit dat deze bewegingen staan voor het verwerken van zaken. In de EMDR, het onder andere met oog bewegingen, komen veranderingen tot stand door bewust de cliënt de ogen te laten bewegen. Men denkt dan aan een te verwerken item en laat de cliënt een vinger volgen. Daarna vraagt men wat er verandert is. Op dit moment geldt deze methode regulier als de sterkste verwerkingsmethode voor traumatische gebeurtenissen.

Bij de Reconnection doet het lichaam dit vanzelf en meestal vrijwel onmiddellijk.

De cliënt ervaart veelal een diepe ontspanning.

Deze Reconnection energie waar mee gewerkt wordt in uitgebreid onderzocht in de universiteit in Arizona.

Het doel van de studie was simpel: kon de ontvanger aangeven, afgesloten van alle virtuele en fysieke prikkels waar de energie naar toe werd gestuurd. Er werd gewerkt in een afgesloten ruimte met dikke gordijnen en de deuren waren gesloten. De ontvanger hield zijn handen in een of twee voorgeschreven posities. de posities en hun actieve of passieve componenten waren geselecteerd. De zender stuurde energie naar de rechter of linker hand van de ontvanger.

de ontvangen gaf verbaal aan naar welke hand energie werd gestuurd zonder dat te kunnen zien. Een uitgebreide beschrijving van dit onderzoek staat in het boek van Eric Pearl: "The Reconnection". Het onderzoek duurde 5 dagen. Het resultaat van dag 1 was een score van 65%. Niet erg bijzonder maar na 5 dagen was de score 90% goed en het piekte naar 96%. Dat is ver boven het gemiddelde. Er is verder veel wetenschappelijk onderzoek vermeld in het boek "Het Veld" van Lynne McTaggart op het gebed van de werking van energie op gezondheid.

We zijn gewend om alles te verklaren ondertussen is er al veel onderzocht en veel ook nog niet. Eric Pearl zegt ook regelmatig als mensen met vragen komen dat hij het gewoon niet weet maar wel de resultaten ziet.

De ervaring van cliënten met Reconnection

Vandaar dat het zo'n diepe ontspanning geeft en een heerlijk gevoel. Het laat je weer jezelf zijn. Natuurlijk leven we in een wereld van vrije keuze en kun je daarna kiezen voor een leven in het verleden en in zorgen, al is dat moeilijker.

Bij een Reconnection sessie wordt de lichtfrequentie doorgegeven via de handen die over het lichaam gaan zonder het aan te raken. Vrijwel direct zie je de reactie bij de ontvanger in de vorm van het bewegen van de ogen. Wat bij EMDR, werken onder andere met oog bewegingen, bewust in gang wordt gezet gebeurt hier vanzelf. Veelal ervaren mensen een diepe ontspanning, alsof er lagen van je af vallen hoor ik vaak. Van hieruit staat men meer open voor genezing, het komt makkelijker binnen.

Eric Pearl zegt zelf dat hij zich niet richt op een bepaalde klacht, zelfs liever niet weet waar iemand voor komt. Hij werkt op het wezen van de cliënt. Je wordt dus eigenlijk terug gebracht naar je wezen, zoals je werkelijk bent. Misschien vandaar dat heerlijke ontspannen gevoel wat men heeft na een sessie. Ik heb ook regelmatig gezien dat oude klachten, bijvoorbeeld een rugpijn van 30 jaar, oplossen na een paar sessies, heupen, schouders die vast zitten weer los komen. Mensen die emotioneel verstrikt zaten ineens vrijer zijn en hun eigen weg weten te vinden.

Ze kunnen weer bij hun eigen vreugde die soms ver was weggezakt. Van daaruit kan iemand verder begeleid worden als dat nodig is. Wat ik regelmatig hoor na een sessie is dat iemand zich veel steviger voelt, goed geaard is en dingen weer aan kan. 's Morgens weer vrolijk wakker wordt. Vanuit een rust beter naar emoties kan kijken en beter zijn of haar weg vindt naar de juiste hulp die er eventueel verder nodig is.

Er zijn twee delen in de Reconnection. Het eerste deel is Reconnective healing, dat wordt per item ongeveer 3 tot 5 keer gegeven. Bij Reconnective healing wordt er gewerkt met de handen boven het lichaam. De cliënt wordt niet aangeraakt. Wat het meest opvalt is dat de cliënt direct met de ogen reageert, meestal weten ze dat achteraf niet.

Daarna kun je Persoonlijke Reconnection doen. Dat zijn twee sessies vlak na elkaar. Hier worden de meridianen verbonden met de leylijnen van de aarde. Er worden bepaalde plaatsten en lijnen op het lichaam ingestraald met deze lichtfrequentie. Dit heb ik zelf als heel krachtig ervaren. Het wordt ook gezien als een versnelling in het hele groei proces. Dat is het bij mij zeker geweest, ook bij vele anderen die ik deze sessies gegeven heb. Ontwikkelingen gaan sneller, wat ik nodig heb komt sneller op mijn pad. Zaken die niet meer bij me horen verdwijnen.

Vaak hoor ik mensen na de sessie zeggen: "Ik sta nu veel steviger in het leven, ik voel me veiliger. Het lijkt wel of mijn voeten in de grond staan. Ik durf nu ineens stappen te nemen die ik nooit durfde".

Heel frappant vond ik een vrouw die een vrij monotone stem had; de eerste keer dat ik haar weer zag na de sessies waren er ineens toon verschillen in haar stem te horen.

Marja van Oosterom

 

Terug naar het publicaties overzicht . . .