Bewustzijn en gezondheid

Deze module is een los te volgen onderdeel van de opleiding Energetische Resonantie.

Terwijl enige tijd geleden gezondheidszorg vooral gericht was op het verhelpen van klachten gaat men steeds meer het verband zien tussen lichaam en geest. Uit vele onderzoeken blijkt dat onze gedachten en emoties een belangrijke, zo niet de belangrijkste, rol spelen in onze genezing. In het boek "Het veld" staan vele onderzoeken die hier op duiden. Ook het onderzoek van "Medisch Dossier", "Helende wilskracht", duidt hier op (mei 2007).

Zowel Bruce Lipton, celbioloog, Gregg Braden, ingenieur en spiritueel coach, als Deepak Chopra, endocrinoloog, hebben veel onderzoek gedaan op dit gebied. Zij komen steeds met de zelfde boodschap: "Onze grootste helende kracht zit in onszelf!"

In deze module richten we ons op deze grootste helende kracht. We maken gebruik van het eigen helend vermogen en hoe we daar optimaal toegang toe hebben.
Het lichaam wordt voortdurend beïnvloed door onze gedachten, emoties, gevoelens en resonanties. Dat werkt weer door op onze voeding, beslissingen en bewegingen. In deze module observeren we dit proces en leren te ontdekken welke invloed we er zelf op hebben.

Zo laat deze module je de mogelijkheden zien, die er zijn om je bewustzijn te gebruiken vóór je gezondheid en je wensen. De ontwikkelingen op dit gebied zijn enorm. Steeds worden nieuwe mogelijkheden (her)ontdekt. Deze worden op de voet gevolgd.

Je leert je wensen neer te zetten van uit rust, zodat je goed kunt focussen op wat je wilt en het naar je toe kan komen.
Het geeft je niet alleen een versneld groeiproces, maar verbetert ook je gezondheid.
Je leert van binnen uit je kracht en je vrijheid te ervaren.
Je krijgt de mogelijkheid om je eigen vrijheid weer te herontdekken. Zodat je je identiteit niet hoeft te ontlenen aan anderen of aan bepaalde overtuigingen. En niet meer hoeft te handelen uit oude pijn, die je ooit hebt meegemaakt en nog altijd met je mee draagt. Als dat al gebeurt, zul je dat herkennen en het juist gebruiken om nog verder te groeien in je kracht en helderheid.
Zo komt je steeds meer bij je eigen authentieke zelf. Meningen van anderen mogen er zijn, maar hoeven jou niet te hinderen. Door oude pijnen te laten, heb je de ruimte om te leven vanuit je innerlijke leiding. Je resoneert zo een energie die aantrekkelijk en helend is voor anderen.

Door het leren accepteren en ervaren van jezelf, zul je anderen beter accepteren. Dan blijkt het ineens minder belangrijk dat anderen jou accepteren, omdat je zo stevig in jezelf staat. Je zult makkelijker geaccepteerd worden.
Dat is een hele bevrijding. Daar hoef je niets voor te doen, alleen maar te laten. Je oefent hierbij op verschillende manieren en vindt uiteindelijk de manier die bij jou past. Daarin wordt je begeleid.
In het begin lijkt het nog werken aan jezelf. Gaandeweg zul je zien dat je er lol in krijgt om steeds meer vrijheid te ervaren.

We laten je verschillende methodes zien er ervaren en zullen voornamelijk met een natuurlijke coaching werken. Je lichaam en je leven vertellen je daarin hoe je dieper naar binnen kunt gaan. Je rust daar kunt ervaren, om van uit je rust te handelen en in dit moment te blijven. Vanuit die rust komt van zelf het geluk dat van binnen zit in je ervaring. Dit is niet afhankelijk van een situatie of persoon, maar komt van binnen uit.

Je leert eerst zelf te ervaren hoe je met je eigen resonantie, uitstraling, werkt en hoe jouw wereld daar door verandert. Je coacht zo jezelf door je eigen groeiproces, later leer je daar ook anderen in te coachen.

Onderwijsaspecten van deze module zijn:

Aantal dagen:

Het eerste van de vier jaar bestaat uit 8 dagen. De andere jaren zullen tussen de 8 en 12 dagen liggen.

 

Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier, of door overmaking van het betreffende bedrag op rekening NL97INGB0005512142 t.n.v. Marja van Oosterom te Zaandam, o.v.v. de workshop of opleiding, en eventueleel de datum.

Vermeld s.v.p. uw naam op de overschrijving als de bankrekening niet op uw eigen naam staat.

Zie ook onze betalingsvoorwaarden.