1-Daagse workshop

Loslaten en focussen

door Marja van Oosterom

In de loop van je leven doe je veel ervaringen op. Als kind was je betrekkelijk blanco. Ervaringen, vooral de onprettige, kunnen je behoedzaam maken. Daar is op zich niets mis mee, maar als dat inhoud dat je spanning in jezelf opbouwt, verkrampt je lichaam en je kijk op het leven. Je bent dan minder vrij om te genieten van wat er is.

Einstein zei het al: "Alles is energie". Als je op diep niveau kijkt bestaat alles uit energie. Energie wil altijd stromen. Als je verkrampt, verstoor je de vrije loop van de energie, in je lichaam maar ook in je dagelijkse contacten.

Vaak wil je in de buitenwereld je geluk vinden. Deze workshop gaat over het toelaten van je innerlijke rust en vrede. Hierdoor kun je het zijn steeds meer ervaren, wat je naar je innerlijke geluk brengt wat er altijd is. Vaak zitten daar onprettige ervaringen voor, die je beletten je in dat innerlijke geluk te laten vallen. Het mooie is dat je niet al die onprettige ervaringen hoeft door te werken, te herbeleven. In deze workshop wordt aangegeven hoe je door vragen te stellen oude zaken kunt laten vallen en in de rust terecht komt. Door veel van de oude ballast op deze wijze te laten gaan, merk je dat je speelser wordt, vrijer bent.
Zelf merk ik dat er steeds mee ruimte komt voor gewoon zijn in dit moment. In oktober heb ik retraite/training gedaan in Sedona, Arizona. Dit was een verdieping van een methode waar ik al enige jaren mee werk. De ervaringen en inzichten uit deze training gebruik ik in de workshop. Samen met mijn ervaring met andere methodes, waarvan ik enkele zelf ontwikkeld heb in mijn praktijk. Ook hoe je je lichaam kunt gebruiken om los te laten en je te focussen op wat je wel wilt.
Je krijgt handvatten om zelf in je dagelijks leven mee aan de slag te gaan. Ik ervaar het als heel prettig om direct situaties los te laten, soms door simpele vragen, soms alleen door je dingen bewust te worden. Je leert hoe de wereld je ondersteunt om los te komen van oud zeer, en zo meer in vrede te zijn met jezelf en je omgeving. Er is geen deel van je leven waarin je dit niet kunt toepassen. Om er enkelen te noemen: je gezondheid, je werk, bedrijf, je relaties met anderen, je financiële situatie, je kinderen en hoe je in het leven staat.

Na het loslaten is er ruimte om je te richten op wat je wel wilt. Je bent dan ook helderder om te ervaren wat je vanuit je hart wilt, maar nog niet of niet volledig hebt toegelaten.

De workshop wordt gegeven in een kleine groep, waardoor er veel aandacht is voor ieders proces.

 

 

Aanmelding bij voorkeur via het aanmeldingsformulier, of door overmaking van het betreffende bedrag op rekening NL97INGB0005512142 t.n.v. Marja van Oosterom te Zaandam, o.v.v. de workshop of opleiding, en eventueleel de datum.

Vermeld s.v.p. uw naam op de overschrijving als de bankrekening niet op uw eigen naam staat.

Zie ook onze betalingsvoorwaarden.